Nostalgické okénko

10.02.2024 12:41


 

Vyrůstal jsem na Strahově, který je na dohled od Smíchovského nádraží. V mé paměti zůstalo, že jsem se byl párkát v dětství s tátou koukat na vlaky na lávce, která křížila nádraží od Radlické ulice.

 

Nepovažuji se za příliš nostalgickou osobu. Když jsem se ale dozvěděl, že kvůli developerské výstavbě bude demontována, vyrazil jsem tak, jako mnoho jiných v poslední den udělat pár fotek.

 

 

Pod lávkou se mi naskytl smutný pohled na částečně shořelé sklady podél kolejí.

 

Lávka umožňovala vidět rozsáhlé kolejiště původně dvou nádraží, která se postupem stala jedním.

V budoucnu má bát možnost cesty přes nádraží obnovena, ale po dočasnou dobu bude jezdit jen autobusová linka okolo.

O měsíc později již není po lávce ani památky.

 

Lávka je pěkné technické dílo, kterého by byla škoda. Jsem proto rád, že jsem náhodou po pár týdnech našel rozebranou lávku v depozitáři Národního technického muzea v Chomutově. Tak se těším, zda jí NTM vdechne nový život tam.

 V únoru 2024 místo vypadalo takto.


Aktuality

23.11.2017 21:13
Díky zprovoznění kolejiště nadešel čas na programování v Train Controlleru. Mám koupenou verzi TC8 Gold. Díky zkušenostem s ovládáním reléového zabezpečovacího zařízení (dále RZZ) na stanicích v Zababově jsem se rozhodl použít RZZ i doma. Verze Gold umožňuje namalovat vlastní symboly. Vlakové cesty...
03.09.2017 21:58
V srpnu 2017 se mi podařilo zprovoznit komplet kolejiště, a tak jsem pro vás zpracoval článek, který najdete zde.Fungují již segmenty Kořenov, Tanvald/Jos.Důl i spojovací trať. Všechny části jsou ovládané Traincotrollerem 8 Gold. K ovládání lokomotiv lze použít Fredy nebo aplikaci...
01.09.2017 21:57
Dnes jsme uveřejnili nový článek o bezdrátovém ovládání TrainControlleru Railroad & Co, Freiwald Software. Popisuje, jak pomocí placeného doplňku SmartHand Manager ovládat program z webového prohlížeče na tabletu, telefonu nebo notebooku zde.    
<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 >>

Kontakt

dan@1ku160.cz honza@1ku160.cz